Elk huis heeft zijn eigen verhaal

Elk huis heeft zijn eigen verhaal

Er wordt ons vaak gevraagd waar wij onze huizen, meubels en kunst vandaan halen.

In essentie heeft elk huis van Bali Home Designs zijn eigen verhaal. In onze beleving heeft elk huis zelfs zijn eigen ziel. Laat ons uitleggen waarom:

Elk project begint met een belletje van Agus, onze locale partner op Bali; een van zijn contacten heeft een tip gekregen over een familie die hun huis willen verkopen. De volgende stap betekend meestal een rit van 7 uur het binnenland in, door het platteland, langs kleine dorpjes, rijstvelden en dichte jungle; de ene plek meer hypnotiserend dan de ander. Op het moment dat we aankomen, worden we begroet door het hele dorp, met kinderen die overal rondrennen. Als we uit de auto stappen, beginnen de kinderen de schreeuwen: ‘hello sir’, tegen zowel de mannen als de vrouwen in ons team. De realiteit is dat de meeste van hen nog nooit een buitenlander hebben gezien.

We worden dan meegenomen naar de familie die hun huis willen verkopen, die vervolgens uitleggen waarom ze het willen verkopen. In dit soort dorpjes worden de houten huizen meestal verkocht om stenen huizen neer te zetten, wat een hogere ‘status’ met zich meebrengt. Wij zijn van mening dat deze our oude huizen een twee leven verdienen. Het prachtige houtsnijwerk in het midden van het huis, de gedetailleerde houtsnijwerken door heel het huis. Wanneer de huizen niet worden verkocht komen ze vaak te vervallen.

Tijdens deze trips vinden wij vaak de meest unieke houtsnijwerken, kunst en andere interieur-en exterieurdesign aspecten. Het is ook het moment geweest waar wij een extreem getalenteerde man hebben ontmoet die nu de meeste van onze houtsnijwerken maakt. Omdat deze man moeite heeft met lopen, heeft hij gekozen zich volledig te focussen om het maken van de meest prachtige kunstwerken. Zijn zoontje bestudeerd zijn werk met veel interesse en begint nu al zijn ongelofelijke vaardigheid te leren.

Al deze trips, huizen en mensen die we ontmoeten zijn uniek, wat precies de reden is dat elk huis zijn eigen verhaal heeft, en in onze mening, een eigen ziel.